Onze

Certificaten

BRC/IoP

Volgend op het succes van de standaard BRC Global Standard For Food Safety publiceerde het British Retail Consortium in 2002 de eerste versie van BRC/IoP Global Standard for Packaging and Packaging Materials (BRC/IoP) specifiek ontwikkeld voor de producenten van verpakkingsmateriaal voor de voedingsindustrie. De BRC/IoP-norm is in eerste instantie bedoeld voor producenten van verpakkingsmaterialen, maar kan ook worden toegepast op vergelijkbare producten met voedselcontact zoals wegwerpbestek, aluminiumfolie en plastic drinkbekers. De focus van de BRC/IoP standaard ligt voornamelijk op de veiligheid en kwaliteit van de geleverde verpakkingen en verpakkingsmaterialen.

BRC/IoP past de HACCP -en GMP richtlijnen toe die specifiek zijn voor deze schakel in de voedingsmiddelenindustrie. BRC/IoP eist onder meer een formeel risicoanalysesysteem, een gedocumenteerd efficiënt HACCP -en kwaliteitsmanagementsysteem, hygiëne van het personeel en de beheersing van productieprocessen. Meer info vindt u op de deze website.

FSC

De Forest Stewardship Counci (FSC®-C122700) is een internationale non-profit organisatie die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties. FSC streeft naar verantwoord bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. Door te kiezen voor hout- en papierproducten met een FSC claim, helpen wij mee aan het verantwoorde beheer van de bossen wereldwijd. Meer info vindt u op deze website.

GMP/ECMA

Uw gezondheid en voedselveiligheid zijn een topprioriteit voor P. Van De Velde. Zonder aarzelen heeft P. Van De Velde vrijwillig haar zelfdeclaratie aan de 'GMP' gids van ECMA onderschreven.

GMP of Good Manufacturing Practice is een kwaliteitsborgingssysteem dat nauwkeurig vastlegt hoe en onder welke omstandigheden een product gemaakt wordt. Deze gids wordt uitgegeven door ECMA (European Carton Makers Association).

Meer info vindt u op deze website.